2013. május 14., kedd

Egészséghét 2013 – Benedek Péter Általános Iskola

Az Uszódi Benedek Péter Általános Iskola az idei tanévben is megtartotta hagyományos „Egészséghét” nevű programsorozatát. Az eseményre 2013. az április 8-tól 12-ig terjedő héten került sor. A hét az un. tavaszi futással kezdődött és a folytatásban szerepelt még mesés akadályverseny az egészséges táplálkozásról, váltó- és sportversenyek gyermekek és szüleik részvételével, valamint egészséges ételek bemutatóval és kóstolóval egybekötött versenye. Az egy hónapon keresztül zajló tisztasági verseny eredményhirdetését a védőnő filmvetítéssel összekötött előadása követte az általános higiéniáról illetve a helyes fogápolásról.
A hét egyik délutánján Botos János edző hozta el csapatát Kalocsáról, akik látványos tornabemutatóval örvendeztették meg a nézőközönséget. A két legérdekesebb nap mindenki számára mégis az volt, amikor iskolánkba két világklasszis sportoló, Kozmann György többszörös kenu világbajnok és Dr. Kovács Antal, a Paksi Atomerőmű Látogató Központjának igazgatója, dzsúdó Európa és világbajnok látogatott el hozzánk és beszélt a gyerekeknek pályafutásáról, a sport és az egészség kapcsolatáról. Minden gyermek és felnőtt számára egyaránt nagy élményt jelentett a nagyjainkkal való találkozás, örülünk, hogy látogatásukkal segítettek bennünket abban, hogy közvetlenül is példaképeket állíthassunk a gyermekek elé a nevelés során. Mindkét híres vendég tiszteletére zenés aerobic bemutató zárta a programot iskolánk leánytanulóinak közreműködésével, melyre Kapitányné Erdei Ilona készítette fel a gyerekeket.
Tartalmas, jól sikerült rendezvény sorozatot tudhatunk magunk mögött, melyre méltán lehet büszke az Uszódi Benedek Péter Általános Iskola minden nevelője.

Megszakítás