2015. szeptember 14., hétfő

Ismét dobogós az uszódi csapat

Az Ászár-on megrendezett Magyar Sakkvilágkupa versenyen a Balázs Gábor, Kaczúr Flórián, Varga László, Vitéz Sára összetételű uszódi csapat III. helyezést ért el. Az egyetlen veretlen csapat volt Uszód a mezőnyben! GRATULÁLUNK

Uszódi sakk csapat sikere

Ászáron rendezte meg immár harmadik alkalommal Ászár község Önkormányzata a Magyar Sakkvilág Alapítvány, a Sakkbarátok Kisbér – Ászár Egyesülete a Magyar Sakkvilág Kupa sakk versenyét 4 fős csapatok részére, ahol kizárólag csak 2000 fő alatti ( nem csak magyarországi hanem a határon túli magyar települések csapatai ) vehettek részt, így ez a csapatverseny nemzetközi volt.

Így érkezetek csapatok Szlovákiából, Erdélyből is magyar lakta 2000 fő alatti települések csapatai.

A III. Magyar Sakkvilág Kupa 2015. évi versenyén így összesen 32 csapat vett részt.
A csapatversenyt 9 fordulós svájci rendszerben 2 x 20 perces gondolkodási idővel bonyolították le.

A versenyen ismét kiemelkedően szerepelt Uszód község csapata, hiszen a 9 fordulóból megszerzett 14 ponttal ( 5 csapat győzelem 4 döntetlen 0 vereség ) a holtversenyes 2.- 3 helyen végzett, mindössze 1 pont hiányzott a 2 hely megszerzéséhez.

Megemlítjük, hogy az uszódi csapat volt az egyetlen a 32 csapat közül, aki veretlen maradt.

A csapatversenyen az 1 – 2 táblán is kiemelkedően szerepeltek az uszódiak, hiszen Kaczúr Flórián az 1. táblán, míg Balázs Gábor a 2 táblán a 9 mérkőzésből megszerzett 9 ponttal veretlenül 100 % os eredménnyel tábladíjasok lettek.

Uszód község Önkormányzat vállalta a verseny költségeit.p1150756-900

Megszakítás