2011. december 14., szerda

Jó alapokkal indulnak az uszódi diákok

Újabb bizonyíték arra, hogy az uszódi Benedek Péter Általános Iskola diákjai jó alapokkal indulnak, megállják a helyüket a közös fenntartású oktatási intézmény felső tagozatában.
A Wass Albert Baráti Kör 2011 december 13-án vers és prózamondó versenyt szervezett Kalocsa és a környék iskoláinak tanulói részére a tavasszal felállítandó Wass Albert szobor javára.
A verseny széles körben fogadta a gyerekeket az alsó tagozatosoktól a középiskolás korosztályig bezárólag.
A magasztos célt támogatandó, neves zsűritagok utaztak Kalocsára a versenyre: itt volt többek között Dörner György színművész, de író, szobrász és a megyei közgyűlés egy tagja is megtisztelte az eseményt.
A versenyt Vesztergám Miklós tárogató művész, a Wass Albert Baráti Kör elnöke vezette. A kisebbek és a fiatal középiskolás korosztály tagjai között egyaránt nagyon sok tehetséges versenyző vett részt az eseményen.
A fő cél a szoborállítás támogatása mellett az volt, ahogy ezt Dörner György színművész megfogalmazta, hogy azok a fiatalok, akik most Wass Albert írásait mondták el nagy beleéléssel és áhitattal, nemsokára meg is értik majd ezeket a gondolatokat, és ami a legfontosabb, ezeket magukévá is teszik.
Megemlítendő, hogy vidéki iskolából csak szakmári és uszódi gyerekek szerepeltek, utóbbiak kimagaslóan nagy számban.
Részt vett a versenyen Szabó Tirza, Szabó Mirjam, Szabó Ábel, Szabó Ráchel, Kasi Vanessza, Tóth Kata.

Helyezést a következő kategóriákban:

Alsós próza: I. Szabó Tirza
Felső tagozat: III. Szabó Mirjam
Középiskola: III. Szabó Ráchel

Nagyon kedves és megtisztelő gesztus volt a szervező részéről, hogy minden felkészítő tanárnak köszönő oklevelet adtak át a rendezvény utolsó mozzanataként.

Rendkívül szép este volt, jó volt hallani a sok gyönyörű verset és prózai szöveget, valamint látni a lelkes, tehetséges gyerekeket és fiatalokat.

Forrás: Máté Jánosné tagintézményvezető

Gratulálunk volt és jelenlegi diákjainknak.

Megszakítás