2014. június 30., hétfő

Kaczúr Flórián Magyar Bajnok!!! – Irány Dél Afrika

Balatonlellén rendezte meg 2014 június 19 – 28 a Magyar Sakkszövetség valamint Balatonlelle Önkormányzat és a Általános Iskola Balatonlelle 2014 évi Korcsoportos Magyar Sakkbajnokság országos döntőjét, ahol egészen kiemelkedő eredményt ért el Kaczúr Flórián, jelenleg a Szent István Gimnázium ( Kalocsa ) II. osztályos tanulója aki veretlenül a 9 fordulóból 7,0 pontot szerezve ( 5 győzelem 4 döntetlen 0 vereség ) a holtversenyes 1-2. helyen végzett, ahol a jobb mezőny értékszámának köszönhetően az 1. helyen végzett az U16. korcsoportjában.
Az eredményes szerepelése várható is volt, hiszen az előzetes FIDE rangsor alapján ebben a korcsoportban a 2. helyen lett rangsorolva.
Ezzel az eredménnyel jogot szerzett arra, hogy Magyarországot képviselje, mint U16 magyar bajnok Dubarban ( ( Dél – Afrika ) megrendezendő Korcsoportos Világbajnokságon.
Meg kell jegyezni azonban Kaczúr Flóriánnak már volt több korcsoportos magyar bajnoki címe, és helyezése is ( Diákolimpia Egyéni Döntője, Ifjúsági Sakk csapatbajnokság stb) de ez volt az első korcsoportos magyar bajnoki címe.

GRATULÁLUNK!!!

A versenyen készűlt beszámolókat és fényképeket az Interneten meg található:

http://chess.hu/blog/balatonlelle-vegeredmenyek/

Megszakítás