2010. augusztus 1., vasárnap

Új ruhát kapott az uszódi asszony

A Paksi Atomerőmű Zrt. Látogatóközpontjában a kezdetektől két uszódi vonatkozású látnivaló van. Aki arra jár, megnézheti azt a fotót, amelyen az uszódi Kovács Tivadar, utoljára fogott a Dunában vizát, 1987-ben. A viza 3 méter hosszú és 180 kilogramm volt.  A másik egy életnagyságú baba, uszódi népviseletben. 
Az Uszódi Nyugdíjasklub tagjai a nyár elején jártak a Látogatóközpontban és az üzem területén. Ekkor észlelték, hogy az uszódi baba ruházata ekkorra elég viseltessé vált. Felajánlották, hogy elkészítik az új öltözetet.
Hamarosan kaptak egy új próbababát és az asszonyok el is kezdtek készülni. Horváth Gáborné, Kun Gáborné, Tóth Lajosné és Lukács Zoltánné összegyűjtötte és elkészítette a baba méretére a ruhákat.
Bedi Gyula polgármester Lukács Zoltánnéval, Tóth Lajosnéval és Bazsó László alpolgármesterrel 2010. július 21-én útra kelt és Paksra vitte az új, díszes uszódi ruhába öltöztetett babát. Azért a régit sem selejtezték le végleg, elhozták Uszódra feljavítani, mert a későbbiekben, az erőmű múzeumában kívánják azt elhelyezni.
Több fotó: Galéria/Egyéb események között – képeket készítette: Bedi Gyula

uszódi viselet a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjában

uszódi viselet a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjában

Megszakítás